A Szegedi Olimpiai Központ a világ egyik legjobb kajak-kenus létesítménye. Minden tekintetben megfelel a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség előírásainak, így nem csoda, hogy a sportág számos világversenyét itt rendezték az elmúlt 10-15 évben. A 40 hektáros vízfelületen a nemzetközi előírásoknak megfelelő, evezős indítópontonnal és négy sor, kilenc elemből álló rajtgéppel felszerelt versenypályát lehet kialakítani.

A kajak-kenun kívül azonban más sportágak versenyeinek és edzőtáborainak a lebonyolítására alkalmas a Szegedi Olimpiai Központ: evezés, sárkányhajó, görkorcsolya, hosszútávúszás, duatlon, triatlon, kerékpár, vízisí és horgászat.

A vízparti motel kényelmes szállást nyújt a sportolóknak, a 10 akadálymentes szobában 30 para sportoló elhelyezése is megoldható. Az akadálymentes lejáró számukra is lehetővé teszi a biztonságos vízre szállását. Az edzőtáborok idején rajtgépes edzésekre is lehetőség van!

A jól felszerelt konditerem a téli felkészülés idején alkalmas a szükséges kondicionális edzések megtartására. A 80 fős étteremben svédasztalos és tányérszervizes étkezés is lehetséges, kérésre egyéni, speciális étrendű étkezési igényeket is teljesítenek.

A kiváló körülmények miatt – a magyar sportolók mellett – számos külföldi kajak-kenu és evezős csapat edzőtáborozott az elmúlt években. Szegeden, többek között angol, brazil, iráni, dél-afrikai, kínai, kazah, szerb, horvát és szlovén válogatott versenyzők.

A víztározó az ország egyik legnépszerűbb versenyhorgász helyszíne, számos alkalommal edzett már a magyar horgászválogatott is a Maty-éri pályán.