Mini Hungary Park

minihungary

Jegyárak

minihungary

Téli időszak jegyárai érvényesek 2019 november 04-től 2020 március 14-ig.

Felnőtt: 800 Ft/fő

Diák, nyugdíjas, pedagógus: 600 Ft/fő

Csoportos: 500 Ft /fő

Helyi lakosok: 500 Ft/fő

Családi kedvezményes belépőink:
2 felnőtt + 1 gyerek: 2.000 Ft
2 felnőtt + 2 gyerek: 2.800 Ft
2 felnőtt + 3 gyerek: 3.200 Ft
2 felnőtt + 4 gyerek: 3.800 Ft

A belépés 3 éves kor alatt ingyenes!

Szabadkai piac

Szabadka

Település neve az ország nyelvén: Subotica
Irányítószám: 24000
Körzethívószám: +381 24
Körzet: Szabadka
Ország: Szerb Köztársaság
Honlap: www.subotica.rs/ , www.subotica.info

 

 

Szabadkai piac pontos címe és elérhetősége:

ELÉRHETŐSÉGEK

A szabadkai Tržnica elérhetőségei a következők:

Szabadkai iroda

Cím:
MatijaGubec u. 50.
Szabadka
Szerbia

Telefon: +381-24/555-377
Fax:+381-24/562-431

E-mail:trznica@subotickatrznica.rs
Website:www.subotickatrznica.rs

Nyitva: minden nap 6 órától 15 óráig.Szabadkai piac

Reggeltől délután 15 óráig tart nyitva a parkoló közvetlen a piac szomszédságában és 300 Ft-ot kell mindezért fizetni. 

Parkolás  

A kisbajmoki Árupiaci Központ látogatói járművüket a piac területén is parkolhatják, ahol 260 parkolóhely áll a rendelkezésükre.

A parkolásért, amelyet a kijáratnál fizettetnek meg, napi 100 dinárt számítanak fel.

Információ és hangosbeszélő

Az Ócskapiac vásárlói a hangosbeszélő révén minden szükséges információt megkaphatnak a Tržnica Rt. működésével kapcsolatban.

Rendőrállomás

A piac bejáratánál található a rendőrállomás, ahol a külföldi állampolgárok bejelenthetik tartózkodásukat.

Megfizettető szolgálat

A piac látogatóinak a rendelkezésére áll a megfizettető szolgálat, amelynek hivatali helyiségei a piac bejáratánál találhatók.

A piac igazgatójának irodája a 3. csarnokban található, csakúgy, mint a megfizettetési előadók pénztára.

A kisbajmoki Árupiaci Központ közszükségleti cikkek forgalmazására szakosodott.A piac területe 38.813 négyzetméter.Ezen a területen 1.950 különböző típusú árusítóhely működik, amelyekben 1.700 állandó kereskedő árusítja a különböző termékeket.

Szerbiában ez az egyik legnagyobb és legismertebb piac.Négy csarnokban mintegy 1.656 piaci asztal, több mint 200 üzlethelyiség tartozik hozzá, valamint zárt parkoló. Ezzel a szabadkai Ócskapiac a térség infrastruktúrával legjobban felszerelt piacának számít. A legkülönfélébb közszükségleti cikkek gazdag választéka a vásárlók ezreit csalogatja ide nem csak Szerbiából, hanem a környező országokból is, különösen Magyarországról.

ÁRUSÍTÓHELYEK

SZÁM

Piaci asztal

1.479

Piaci asztalok mezőgazdasági termények értékesítésére

160

Üzlethelyiségek

 239

Montázsépületek (kioszkok)

10

Hűtőpultok

17

Hűtőkamrák

Raktárak

155

Kijelölt árusítóhelyek

100

Dinnyetárolók

4

A rendlelkezésre álló piaci asztalok száma 1.639. A Zöldpiac, mely a Kisbajmoki Árupiac része, 160 piaci asztallal rendelkezik. Az átlagos helykihasználást ezen a piacon eléri a 93,59%. A piac 260 kijelölt parkolóhellyel, két higiéniai blokkal, valamint ellenőrző mérleggel is rendelkezik. A piaci infrastruktúra, valamint felszerelés megfelelően rendelkezésre áll. A piaci asztalok megőrzöttek, jó állapotban vannak. A Trznica AD igazgatósága további munkálatokat tervez az elárúsítóhely teljeskörű infrastruktúrájának fejlesztésére. 

Szabadkai piac

Röszkei Paprika Park

paprikap3Tudta-e Ön,
– hogy az indiánok könnygázként és fenyítésre is használták a csípős paprikát?
– hogy a madarak nem érzékelik a csípős ízt, ezért tudott olyan messzire elterjedni a vadpaprika?
– hogy a paprika szó a szegedi térségben alakult ki és az egész világon ismerik?
– ha megtanul pörköltet készíteni, legalább tíz másik ételt is el tud készíteni?
… és még sok más érdekességet megtudhat a fűszerpaprika feldolgozó üzemünkben működő Röszkei Paprika Parkban, ahol bemutatjuk a fűszerpaprika származását, fajtáit, hagyományos és modern feldolgozását és eszközeit, a paprika felhasználását és értékeit, a kutatás-nemesítés új útjait, és sok más egyebet, élő környezetben, humorral fűszerezve.

A kiállítás és üzemlátogatás idegenvezetéssel, előzetes időpont egyeztetéssel (Molnár Anita, 30/371-8044), de akár hétvégén is látogatható. A kiállítás magyar, angol, német nyelvű, idegenvezetést magyar és angol nyelven biztosítunk. A látogatás során fűszerpaprikánkat megkóstolhatja, házi boltunkban friss őrleményt és paprikás ajándéktárgyakat vásárolhat.

Cím: 6758 Röszke, II. ker. 50/B 
Email küldése
Web: www.paprikamolnar.hu
Mobil: +36-30-371-8044   Tel/Fax: +36-62-272-788

 

paprikap1

 

 

Bivalyrezervátum

Bivalyrezervátum Mórahalmon

A dél-alföldi régió első bivalyrezervátumát 2008-ban hozták létre, Mórahalom határában. A negyvenöt fiatal állattól azt várták – 15 anyaállat és 30 növendék -, hogy segítenek megtisztítani a nádtól a Nagyszéksós-tavat és környékét.

image

 

A területet a csapadékosabb időszakokban (főként a hetvenes években) halastóként hasznosították. A terület gyors kiszáradása a nyolcvanas évek végén indult el, 1991-92-ben már alig volt nyílt vízterület. A bivalyok betelepítését megelőzően terület nagy részét és a tavat szegélyező legelőt összefüggő nádas borította, a tó nagyrésze, pedig kiszáradt.

Mórahalom Város Önkormányzata a Kiskunsági Nemzeti Park szakembereivel európai uniós támogatással projektet dolgozott ki a Nagyszéksós-tó náddal
benőtt vizes élőhelyeinek helyreállítására. A tó közelében állattartó telepet alakítottak ki, ahova a Fertő-Hansági Nemzeti Parkból bivalygulya érkezett. Főpályázóként a Kiskunsági Nemzeti Park szerepelt, támogatott partner, pedig Mórahalom Város Önkormányzata, ketten együtt 5% önerőt adtak, valamint a 95%-os európai uniós támogatást a VÁTI Magyar regionális Fejlesztési és Urbanisztikai Nonprofit Kft. biztosította.

A kirándulók nagy kedvence

Mórahalom körzetében található az egyedülálló szépségű Nagyszéksós-tó. A szikes jellegű terület élőhelyül, táplálkozó helyül szolgál a fészkelő és vonuló madarak számára.

A madarak mellett a magyar Alföld egyik fenséges állatával is találkozhatnak, ugyanis a tónál található Bivalyrezervátumnál megismerkedhetnek a bivalygulya mindennapi életével.

Kiváló kikapcsolódási lehetőséget nyújt a tavat körbe ölelő Bölömbika tanösvény.

A túraútvonal a csatornán átívelő sétálóhídon keresztül, egészen a tájvédelmi terület szívében található madár lesig vezet. Kerékpár túra keretein belül, kiépített kerékpárúton haladva is megtekinthetik a tavat és környékét.

Megismerkedhetnek a terület védett növény- és állatvilágával. A kilátókból ráláthatnak a tóra és megfigyelhetik a dagonyázó, legelő, vagy épp hűsölő bivalyokat.

 

A Bivalyrezervátum, a kilátó tornyok és a Bölömbika tanösvény egész évben és ingyenesen látogatható.

Jó idő és megfelelő vízállás esetén a víz felszínére is benyúló kilátó szolgáltat mesébe illő látképet.

Forrás: http://www.morahalmibivalyok.morahalom.hu

Térkép: