Tájékoztatás az Allergén összetevőkről:

Kedves Vendégeink! 

Az étlapon szereplő ételek, szinte mindegyike tartalmaz allergén összetevőket!

Ha nem is tartalmaz, de mivel nem kezeljük, külön ezért mindenképpen kérje kollégánk segítségét, ha Ön valamilyen ételre érzékeny, így külön kezeljük azokat az elkészítés alatt is.

Köszönjük segítségét!

1. Glutént tartalmazó gabona (búza, rozs, árpa, zab, tönköly, kamut-búza vagy ezek hibrid változatai) és azokból készült termékek, kivéve

2. Rákfélék és azokból készült termékek.

3. Tojás és abból készült termékek.

4. Halak és azokból készült termékek, kivéve

5. Földimogyoró és abból készült termékek.

6. Szójabab és abból készült termékek, kivéve

7. Tej és abból készült termékek (beleértve a laktózt is), kivéve

8. Diófélék, azaz mandula (Amygdalus communis L.), mogyoró (Corylus avellana), dió (Juglans regia), kesudió (Anacardium occidentale), pekándió [Carya illinoiesis (Wangenh.) K. Koch], brazil dió (Bertholletia excelsa), pisztácia (Pistacia vera), makadámia és queenslandi dió (Macadamia ternifolia) és azokból készült termékek, kivéve

9. Zeller és abból készült termékek.

10. Mustár és abból készült termékek.

11. Szezámmag és abból készült termékek.

12. Kén-dioxid és SO2-ben kifejezett szulfitok 10 mg/kg, illetve 10 mg/liter koncentrációt meghaladó mennyiségben.

13. Csillagfürt és abból készült termékek.

14. Puhatestűek és abból készült termékek.


(*) és az abból készült termékek, amennyiben az előállítási eljárás során várhatóan nem növekszik az előállítás alapjául szolgáló termék EFSA által megállapított allergizálóhatás-szintje